Nyheter från SOFT

Vill du bredda dina kunskaper? Under hösten erbjuds många fina utbildningar kopplade till orientering – passa på!

Den 17-18 mars nästa år håller svensk orientering förbundsmöte. En ny förbundsstyrelse ska väljas och motioner behandlas. Vill du/ni nominera något namn till styrelsen – eller vill ni motionera i något ämne? I så fall börjar det bi hög tid att agera.

Det har identifierats ett fel i Sportidents kontrollenheter, vilket i sällsynta fall kan innebära att en stämpling inte tar, trots att enheten piper och blinkar. Här följer information om vad som gäller.

Ännu en säsong går mot sitt slut för mountainbikeorienterarna och det är dags att blicka fram emot nästa. I det arbetet ingår att se över kontaktlistor, exempelvis distriktskontakterna.

Tränarträff, landslagssamling, tävlingskonferens, ordförandekonferens, orienteringsgala och kick-off för O-Ringen 2019. Det är mycket spännande som händer i Kolmårdens djurpark den 11-12 november. Tänker du också vara med?

Landslagsorienterarna Lina Strand och Jerker Lysell samt skidorienteraren Magdalena Olsson är tre av totalt 75 idrottare som tilldelas Elitidrottsstipendiet. Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan den 15 januari.

Arrangerar er klubb en tävling under 2018? Annonsera då i Skogssports Tävlingsprogram och nå 20 000 tävlingssugna orienterare.

I april kom den nya kartnormen, kallad ISOM2017. I juni skickades ett offsettryckt exemplar ut till var och en av alla 570 klubbar som finns i landet. Har du inte fått den kan du beställa ett exemplar från SOFT:s webbutik för 40 kr.

Det är hela 22 anmälda till SOFT:s kartritarutbildning i Sörforsa i Hälsingland nu i månadsskiftet september-oktober.

Sverige är världens mest framgångsrika orienteringsnation. Vill du också vara med i Blågult och göra en långsiktigt satsning mot toppen? Fram till 8 oktober kan du ansöka om att få vara med i vårt utvecklingslandslag.

Nu är det dags att skicka in din ansökan om du är intresserad av att gå på Riksidrottsgymnasium i orientering eller skidorientering.

Rent spel och ärlighet är förutsättningar för tävlande på lika villkor. Att verka mot alla typer av fusk och dopning är centralt i svensk orienterings värdegrund. Här vill vi slå ett slag för Svensk Antidopings nya tipsfunktion.

webb_umforening_bla_genomskinlig

Dala-Dubbeln