Hoppa till sidans innehåll

Rådslag den 3 Mars


Anteckningar från Rådslag för Dala Veteran-OL 2015
Tisdagen den 3 mars 2015 samlades 35 veteraner i Bergebo Motionscentral i Borlänge. Av de arrangerande klubbarna 2015 saknades Grycksbo IF, Leksands OK, IFK Mora, Långshyttans AIK, IK Jarl, Gagnefs OK och Ludvika OK. Snön ligger fortfarande djup på många ställen medan det i söderlägen börjar bli tunt och bitvis även är helt snöfritt. Kommer inget omfattande bakslag i vädret kommer markerna vara snöfria när tävlingarna drar igång om drygt en månad. Nedan har jag kortfattat noterat vad jag kommer ihåg av det som sades.

 Konstaterades att vi under 2014 åter igen satt rekord och antalet starter i Dala 
Veteran-OL. 26 arrangemang med ett snitt på 150 deltagare per tillfälle.

 Allt för många klubbar känner sig bundna till samma datum som tidigare år och vi har svårt att hitta arrangörer tidig vår och sen höst. Ett förslag fanns att arrangörer i april och oktober skulle få ta ut 5 kr extra i startavgift. Möjligheten att denna tid lägga tävlingar inne i tätorterna diskuterades. Undertecknad fick i uppgift att med en enkät undersöka praktiska möjligheter till tävling under den kallare perioden, möjligheten att arrangera flera arrangemang och inför 2016 ta in förslag på datum och ev begränsningar som t ex älgjakt från klubbarna. Programmet upprättas sedan med försök till rotation av klubbarna till olika tider på säsongen. Hänsyn till klubbarna i distriktets ytterkanter liksom konkurrerande tävlingar i främst Västmanland ska tas.
Med detta som grund bör en rättvisare fördelning uppnås och förslaget om extra 
avgift lades ned.

 Svårighetsgraden på våra tävlingar diskuterades. De flesta ville ha ganska svåra banor men lättframkomlig terräng. Försök hålla de banlängder som anges i PM för arrangörer. Vid jobbig terräng – korta av banlängden.

 Påmindes om hjärtstartaren som ska vandra runt mellan arrangörerna. Just nu finns den hos DOF.

 Målle hade forskat lite i hur vi bättre skulle kunna nå ut med resultaten i lokalpressen och hade ett utarbetat förslag som föredrogs. Alla var positiva och lovade försöka mallen. Upplägget presenteras under fliken Press-Media på hemsidan.

 Förslaget till program diskuterades och arrangerande klubbar fick berätta vad de har att erbjuda i år. Några byten gjordes under mötet och försök till ytterligare några byten med icke närvarande klubbar skulle göras i närtid. Därefter skickas slutgiltigt program ut. 

 Ett förslag till att öka startavgiften en tia till 30kr röstades ned med knapp majoritet.

 Distriktsmatchen för veteraner hålls i Enköping torsdagen den 13 augusti. Förra årets tävling var i mitt tycke en mycket trevlig tillställning och jag hoppas att vi blir några fler i år. Om någon i distriktets norra delar vill ta på sig att ordna en bussresa skulle många säkert hoppa på utmed vägen söderut. Bengt kan fixa buss om någon håller i bokning och tidtabell. 

Vid pennan Claes Nideborn

 

Dala veteran-ol
INBJUDAN TILL RÅDSLAG

Tisdagen den 3 mars 2015.
Klockan 10.00
i Bergebo, Borlänge - Domnarvets motionscentral

Drygt wå månader kvar till arspremiäiren ftir Dala Veteran-Ol i Mellsta denT april.

Det blir den 16e säsongen. Som vanligt tycke många att vi hiftat rätt nivå
på våra affangemang medan andratycker kanske att en del borde ftirändras.

Som traditionen bjuder samlas vi därftir en stund ftir Rådslag. Kot-n och tyck till!

Samtliga arrangörer fär möjligheten att berätta lite om sittJkommande
alrangemang. Målle kommer attberättahur vi ska båira oss åt fiir att fä in lite resultal i lokalprelsen, Lite annat blir det också.
,j Kom till Bergebo torsdagen den 3 mars ftir rådslag. Ta med fika, det brukar göra
det hela trivsammare. Ingen foranmälan.
Rådslaget är öppet fiir alla, tag gärnamed kompisarna. 

Uppdaterad: 19 MAR 2015 12:27 Skribent: Hans Kruskopf
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korsnäs IF OK - Orientering
Jonsson, Stjärnvägen 45
79143 Falun

Kontakt:
Tel: 0706419599
E-post: familjen.jungaker@ho...

Se all info