Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning VOL 2017


Claes brev angående årets Veternorientering:

Nederst länkar till årsstatistik.

Hej
De färgsprakande höstlöven börjar singla mot marken. Temperaturen kryper nattetid ned mot nollstrecket och vi kan stolta blicka tillbaka mot våra 27 tävlingar inom Dala Veteran OL. I bifogad statistik som snabbt sammanställts av Henning Waltgård kan vi konstatera att vi i år varit 616 olika orienterare som tillsammans gjort 4111 starter. Ett snitt på 152 deltagare per tävling är något lägre än förra året, men då har vi både haft riktigt busväder någon dag och tidvis onormal konkurrens från annat.
Nu blickar vi framåt och några klubbar har redan hört av sig om önskat datum nästa år. De senaste åren har det varit svårt att fylla programmet och flera klubbar har fått arrangera två tävlingar. Vi fick i år hjälp av Årsunda med en tävling på andra sidan länsgränsen och troligen kan vi göra detsamma även nästa år. Förra året skickade jag med en sammanställning över antalet löpare/starter per klubb och antalet arrangemang. Jag har inte hunnit med att göra densamma av årets tävlingar, men jag tror att den fortfarande ger en bra fingervisning. Kanske finns det fler klubbar som känner sig manade och orkar med att dubblera.
I en annan sammanställning ser du aktuella datum 2018 och vilka datum klubbarna haft de senaste åren. Jag har medvetet inte lagt in de önskemål som redan kommit in och tänker liksom tidigare ta mest hänsyn till önskemålen från de klubbar som dubblerar eller har andra tungt vägande skäl. Jag är övertygad om att vi tillsammans får till ett bra program.
Jag vill att ni, om ni inte redan är på gång, sätter er ner i klubben och funderar på möjliga dagar. Det är bra om ni även anger några reservdagar, då flera ofta hamnar på samma datum. Vet ni var ni ska hålla till så tar jag gärna med en kortfattad uppgift om detta när jag sedan skriver ut programmet. Hoppas ni kan komma in med era önskemål under november månad. 
Tisdagen den 13 mars har jag avsatt för traditionsenligt rådslag eller upptaktsträff, där vi träffas och diskuterar upplägget av våra tävlingar inför den då stundande säsongen. Mer om detta senare.
Ha de bra 
Uppdaterad: 02 NOV 2017 11:28 Skribent: Hans Kruskopf
E-post: This is a mailto link

 sisu

SPONSORHUSET

Gräsroten

 

 

 

 

 

Postadress:
Korsnäs IF OK - Orientering
Jonsson, Stjärnvägen 45
79143 Falun

Kontakt:
Tel: 0706419599
E-post: This is a mailto link

Se all info