Hoppa till sidans innehåll

Återblick och inför år 2019


 

Här kommer en liten återblick på det gångna året och vad som händer 2019.

Den 19:e säsongen av Dala Veteran inleddes med rådslag i Domnarvets klubbstuga i Bergebo den 13 mars. Vi var över 50 orienterare som samlades, fikade och diskuterade årets kommande tävlingar.

Eftersom det rådde full vinter var det stor osäkerhet huruvida säsongsstarten skulle bli. Vinter fortsatte sedan att hålla i så mycket att de tre första tävlingarna blev inställda.

När det gällde vår tävling i Fernviken, rådde stor osäkerhet om vi kunde genomföra den eller inte. Veckan före var det vinter men när dagen kom hade vi fått ”sommar”.

Hela 195 st deltagare ställde upp i det fina sommarvädret. Endast Leksands tävling hade fler deltagare under året. Stig Karlsson var tävlingsledare och Stig Bleckur hade strängat banorna.  För egen del missade jag tävlingen helt men hörde stort gillande från deltagarna.

Eftersom Dalaportens tävling inställdes hoppade vi in och tog över tävlingen den 26 juni. Vi hade nyligen haft en natt-tävling vid Pumpen med Mats Jönsson som banläggare, varvid det föll sig naturligt att han fick lägga våra veteranbanor inom detta område. Själv tog jag på mig tävlingsledarrollen. Med er alla rutinerade veteraner finns ingen lättare uppgift eftersom allt flyter så bra. Deltagarantalet blev på denna tävling 165 st, klart över medeltalet per tävling under året.

Totalt var vi 39 st klubbmedlemmar som tävlade under året i Dala Veteran. Erik Lindberg var flitigast följd av Sten Bergman och Jan Lindberg.

När det gäller tävlingsprogrammet inför 2019 finns det idag ett högst preliminärt program enligt nedan. Som synes har vi sökt och tilldelas två tävlingar, dels en i maj och en i augusti.

Maj-tävlingen kommer att arrangeras på samma plats som årets majtävling dvs Fernviken. Själv är jag tävlingsledare och Stig Bleckur har redan lagt banorna. Några av oss har redan varit ute och besökt ett antal kontroller. Upplägget blir detsamma som i år och jag räknar med att ni som ställde upp som funktionärer även kan göra det nästa år. Jag räknar med att vi har något möte när jag har kommit hem från Spanien, efter den 15 april.

Augustitävlingen kommer att gå på en helt nyritad karta norr om Vika Strand. Tävlingsledare är Erik Lindberg som redan har varit ute och rekat på platsen. 

 

2019            
2.4 Kvarnsvedens GoIF OK  30.7 Ludvika OK
9.4 Säterbygdens OK    6.8 Norberg??
16.4       13.8 IFK Hedemora OK
23.4 Avesta OK   20.8 Korsnäs IF OK
30.4 Stora Tuna OK    27.8 Grangärde OK
7.5 Dalaporten   3.9 Säterbygdens OK 
14.5 Domnarvet   10.9 IK Jarl   
21.5 Korsnäs IF OK   17.9 Avesta OK
28.5 OK Kåre     24.9 Bjursås OK
4.6 HJS Vansbro   1.10    
11.6 Leksands OK   8.10    
18.6 OK Malmia   15.10 Stora Tuna OK 
25.6 IFK Mora      22.10 Domnarvet
2.7 Årsunda IF        

 Preliminärt program 2019.

För övrigt, förutom alla nationella tävlingarna, blir det som vanligt kretsträningar inom Falukretsen.

Veteran SM blir i år på Ösaträffen.

Fredag 7 juni

Ösaträffen dag 2 medeldistans, Gammelhomna

Veteran-SM sprint, Edsbyn, kvällstävling

Lördag 8 juni

Ösaträffen dag 3 långdistans, Gammelhomna

Veteran-SM långdistans, Gammelhomna

Söndag 9 juni

Ösaträffen dag 4 medeldistans, Gammelhomna

Veteran-SM medeldistans, Gammelhomna

Eftersom Ösa-träffen normalt är en av årets höjdpunkter så förmodar jag att vi blir ett stort antal tävlande från klubben.

För dem som vill spänna bågen ännu högre går Veteran VM i Lettland den 5 till 12 juli. Jag vet att en hel del är intresserade samt att Inger och Stig Östh redan är anmälda.

Nu under vintern åker vi som vill skidor på torsdagarna för att sedan när vädret tillåter återgå till barmarksträning. Information om tider och platser på klubbens kalender alt. Klotterplanket. Vet du att det går att abonnera på information från klotterplanket? Då får man alltid ett mail när någon har skrivit där. Hör av er till mig om ni vill ha hjälp med detta.

Uppdaterad: 23 DEC 2018 17:16 Skribent: Hans Kruskopf
E-post: This is a mailto link

 sisu

SPONSORHUSET

Gräsroten

 

 

 

 

 

Postadress:
Korsnäs IF OK - Orientering
Jonsson, Stjärnvägen 45
79143 Falun

Kontakt:
Tel: 0706419599
E-post: This is a mailto link

Se all info